joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Italia: A făcut un împrumut în bancă pe numele unui conațional, român denunțat pentru înșelătorie și furt de identitate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 50 de ani, rezident în localitatea Castelmaggiore din Cremona s-a trezit din senin că este somat să plătească ratele unui împrumut bancar pe care nu l-a cerut niciodată. În urma denunțului depus la carabinieri, s-a dat startul unei anchete care a scos la iveală că românul nostru a fost victima unui furt de identitate comis de un alt cetățean român.

Potrivit presei locale, în urmă cu câteva luni un bărbat se pare că a reușit să înșele funcționarii unei bănci pentru a obține un împrumut în valoare de 20.000 de euro prezentând documentul de identitate al persoanei menționate mai sus. În urma unei somații primite de la bancă pentru a plăti ratele împrumutului, victima a înțeles că este vorba de o infracțiune la mijloc și a depus imediat un denunț la carabinieri pentru a descoperi adevărul.

Ancheta deschisă de militari a dus ulterior la identificarea făptașului ca fiind un alt cetățean român, cu inițialele A.V. și în vârstă de 44 de ani, care este rezident în localitatea Viadana din provincia Mantova. Infractorul a fost astfel denunțat de carabinieri din localitate în cursul zilei de ieri pentru înșelătorie și furt de identitate, urmând să  fie judecat în tribunal pentru fapta sa.