miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Italia: Concert de muzică clasică și sacră cu ocazia Zilei Naționale a României

Scris de: Redacția , înv Cultură Evenimente În evidență Muzică Prima pagină - vineri, 24 noiembrie 2023

În lumina succesului remarcabil înregistrat la festivalul „ROOTS FEST 2023”, corul Arpeggio, condus de faimosul dirijor Gian Luigi Zampieri și însoțit de virtuoasa naistă Ana Maria Dumitrache, anunță continuarea turneului european „Confluențe Muzicale”.

Acest turneu, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – Secretariatul General al Guvernului, își propune să aducă în fața publicului o selecție de muzică sacră și clasică.

Spectacolul de debut al turneului a avut loc pe 3 septembrie în prestigioasa biserică Santi Apostoli di Cristo din Veneția, un eveniment realizat în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Următoarea oprire va fi la Bologna, pe 26 noiembrie, în Chiesa dei Santi Giuseppe e Ignazio, unde Arpeggio va celebra Ziua Națională a României împreună cu comunitatea locală.

Acest concert beneficiază de colaborarea cu Consulatul General al României la Bologna, Parohia Sfânta Cruce a Românilor din Bologna și Asociația Betania, desfășurându-se sub egida Ambasadei României în Republica Italiană și Asociației Naționale Corale din România.

Planificat să continue în orașe precum Roma, Viena și Madrid, turneul reprezintă rodul unui an de pregătire intensivă a corului Arpeggio, care, sub îndrumarea maestrului Gian Luigi Zampieri și a profesoarei Nora Iosia, a dezvoltat un nou repertoriu și a perfecționat tehnica vocală.

În cadrul acestui turneu, Arpeggio și Gian Luigi Zampieri colaborează cu artiști români emergenți, precum naista Andreea Chira din Austria și oboistul Sabin Iordache din Elveția. Repertoriul variat include opere ale compozitorilor Nicolae Lungu, Nicolae Moldoveanu, Ioan D. Chirescu, Astor Piazzolla, John Rutter, Cesar Franck, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart și Johann Sebastian Bach..