sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Italia: Doi muncitori români exploatați la negru, amendă de 8.000 de euro angajatorului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Carabinierii de la nucleul inspectoratului de muncă din Siena au descoperit în data de 16 ianuarie 2020 un caz de exploatare a forței de muncă la o fermă de pe teritoriul localității Montalcino din provincia Siena, iar în urma unor verificări au descoperit doi muncitori români care lucrau fără forme legale de muncă. Ancheta a pornit după ce carabinierii au primit o semnalare despre un posibil caz de exploatare a muncitorilor.

Potrivit Corriere di Siena, carabinierii de la inspectoratul de muncă s-au prezentat joi la o societate agricolă din comuna menționată mai sus însoțiți de colegii lor de la unitatea locală și cei de la unitatea forestieră, precum și de personal medical veterinar de la ASL Siena. În urma controlului efectuat, anchetatorii au descoperit doi muncitori români care nu numai că lucrau fără un contract înregistrat, dar nu aveau niciun fel de pregătire pentru a face această muncă, nu li s-a cerut adeverință medicală care să-i declare apți de muncă și nu li s-a dat nici echipamente de protecție obligatorii prin lege. Pe lângă alte nereguli, carabinierii au găsit și numeroși câini pe terenul societății agricole care nu erau înregistrați și erau lăsați să umble liberi, în haită, peste tot prin împrejurimi, devenind astfel un pericol pentru ceilalți localnici.

Pe lângă denunțul făcut pe numele administratorului societății la procuratura din Siena pentru aceste încălcări, carabinierii i-au aplicat acestuia și sancțiuni administrative în valoare de 8.000 de euro.