joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Italia: Românul căutat pentru tentativă de omor și-a dat foc în mașină când i-a văzut pe carabinieri

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Bărbatul român în vârstă de 59 de ani care în noaptea de vineri spre sâmbătă a bătut o femeie ucraineancă pe care o ospita în apartamentul său până a crezut-o moartă, apoi a dat foc locuinței pentru a distruge probele, a fost prins. El este acuzat de tentativă de omor și la vederea carabinierilor și-a dat foc în mașină, relatează Giornale di Brescia.

Petru Lucaci locuia în apartamentul din Carpenedolo, provincia Brescia, de 7 ani. În ultimele săptămâni ospita în casa lui o tânără femeie de origine ucraineană pe care în noaptea de vineri spre sâmbătă, 18 ianuarie, a lovit-o cu pumnii și picioarele până când a crezut că a murit. Bărbatul a intrat în panică și ca soluție la fapta sa a considerat că dând foc apartamentului va distruge probele care l-ar putea incrimina. A abandonat femeia întinsă pe podea în stare de semi-inconștiență, a dat foc locuinței și a fugit fiind de negăsit până în seara zilei de luni, 20 ianuarie.

Apartamentul în care Lucaci și-a abandonat iubita și i-a dat foc. Foto: Brescia Oggi

Carabinierii din Desenzano del Garda l-au oprit în jurul orei 18:00, pe via Dolarici, în timp ce Petru Lucaci se afla la volanul mașinii sale. La fel ca atunci când a crezut că și-a omorât iubita, bărbatul a aprins focul în mașină cu intenția de a-și da foc. A fost scos din autoturism de către carabinierii care au chemat de urgență pompierii din Castiglione pentru a stinge focul.

Lucaci a fost transportat la Spitalul Civil din Brescia și este în stare gravă din cauza arsurilor provocate de focul declanșat de el însuși. Femeia ucraineancă a fost salvată de vecini și se află la același spital.