joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Italia și Spania trec în zona roșie. Carantină la sosire în România pentru cei nevaccinați

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Informații utile Știri - vineri, 17 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

UPDATE: Este oficial, conform Hotărârii nr. 115 din 10.12.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Spania și Italia sunt pe lista țărilor din zona roșie. Lista poate fi consultată aici și intră în vigoare la data de 19.12.2021, ora 00.00.

Știrea inițială:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România se află în ședință în aceste momente pentru actualizarea listei țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Conform Digi 24, Spania și Italia vor trece în zona roșie, ceea ce înseamnă că doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală nu vor face carantină la sosire în România.

Redăm mai jos estricțiile pentru cei care vin în România din țări incluse în zona roșie și vom reveni cu informații imediat ce noua listă va fi publicată.

Zona roşie prevede carantină de 10 zile pentru cei cu test PCR și de 14 zile pentru cei fără un test PCR. Nu fac carantină:

  • persoanele complet vaccinate;
  • persoanele confirmate pozitiv în ultimele 180 de zile, dar vindecate;
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 72h;
  • copiii sub 12 ani;
  • copiii între 12 şi 16 ani cu test RT-PCR negativ de cel mult 72 de ore.

Persoanele nevaccinate care au un test PCR (72  de ore) fac carantină 10 zile. Persoanele nevaccinate, fără un test PCR (72 de ore), fac carantină 14 zile.