sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Italia: Șofer român de TIR lăsat fără permis și amendat cu peste 1.000 de euro. Avea tahograful stricat și vorbea la telefon în timp ce conducea

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 14 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Peste 1.000 de euro în amenzi, 10 puncte scăzute și permisul suspendat pentru un șofer român care conducea TIR-ul vorbind la telefon și, pe deasupra, mai avea și tahograful stricat. Sancțiunile au fost aplicate în localitatea italiană Bolzano, informează presa locală.

Potrivit publicației La Voce di Bolzano, șoferul a fost oprit de polițiștii italieni după ce a fost observat vorbind la telefon în timp ce conducea un TIR înmatriculat în altă țară prin zona industrială din localitate. Ulterioare verificări din partea agenților de poliție au scos la iveală faptul că dispozitivul instalat la bordul automarfarului cu scopul de a măsura timpul și distanța parcurse de șofer fără oprire era stricat de circa 20 de zile, ceea ce i-a convins pe polițiștii italieni că bărbatul nu prea respecta normele referitoare la timpul de odihnă pentru șoferii profesioniști.

Agenții de poliție au fost nevoiți astfel să-i aplice conaționalului nostru o amendă de 868 de euro, pe care a plătit-o pe loc, precum și să-i scadă 10 puncte și să-i rețină permisul de conducere pentru o perioadă între 15 zile și 3 luni, pentru faptul că circula cu tahograful stricat. Șoferul român a mai fost amendat apoi și cu suma de 165 de euro pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea.