fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Italia, Spania și Franța au raportat duminică, 3 mai, cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 4 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Italia, Spania și Franța au înregistrat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19 din ultimele săptămâni şi se pregătesc să relaxeze din
restricţiile impuse cetăţenilor, relatează BBC.

Franţa a raportat 135 de morţi, Spania 164, iar Italia 174 de morţi, cel mai mic număr din ultimele două luni.

În Italia, conform Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri, începând cu 4 mai 2020, vor fi reluate unele activități economice (în principal în sectorul manufacturier, construcții, comerț en gros). Deplasările persoanelor fizice sunt, în continuare, limitate și trebuie justificate în cazul unui control prin completarea declarației pe proprie răspundere. În interiorul regiunilor deplasările trebuie justificate de motive legate de muncă, situații de necesitate, motive legate de sănătate sau vizite la rude.

Purtatul măștii va deveni obligatoriu în mijloacele de transport public din Spania începând de luni, 4 mai, pentru a se evita o relansare a contagiunilor cu coronavirus, în contextul în care întreaga țară începe ieșirea treptată din izolare, a anunțat sâmbătă șeful guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez.

Începând cu 11 mai, Franţa va relaxa, treptat, măsurile de carantină. Premierul Edouard Philippe avertizează, însă, faţă de revenirea în lockdown în cazul creşterii din nou a ratei infecţiilor.

„Dacă nu reuşim să întrerupem lanţurile de infecţie, atunci va trebui să înăsprim din nou măsurile”, a avertizat premierul francez, Edouard Philippe, în discursul său de o oră dedicat planului de ieşire a Franţei din carantină. Afirmaţia a înăbuşit speranţele multor francezi de a reveni la normalitate după şase săptămâni de izolare şi respectare a măsurilor dure de protecţie. Potrivit celor mai recente sondaje, mai mult de jumătate dintre francezi s-au săturat de carantina impusă de autorităţi.

DISTRIBUIE