joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O jurnalistă din Marea Britanie face reclamă unui magazin românesc. „Casiera a fost foarte amabilă, mi-a dat chiar și o ciocolată gratis”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 11 decembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Născută și crescută în orașul Stoke-on-Trent (Staffordshire), jurnalista britanică Ruby Davies de la cotidianul StokeonTrentLive a avut curiozitatea să viziteze magazinul românesc L’gabrielle, situat în Hanley, vechiul centru comercial al „The Potteries”, așa cum le place localnicilor să-și alinte minunatul oraș, considerat capitala mondială a ceramicii. Acest articol vă prezintă impresiile doamnei Ruby Davies, după vizitarea magazinului românesc L’gabrielle.

 

„Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să facem cumpărături la supermarketuri bine cunoscute, cum ar fi Tesco sau Morrisons, pentru obișnuita noastră aprovizionare săptămânală cu produse alimentare.

Dar, de această dată ne-am gândit că ar fi interesant să încercăm ceva nou și am decis să vizităm magazinul românesc L’gabrielle.

Ne-am dus la magazinul de pe strada Stafford cu doar zece lire, să vedem ce vom putea cumpăra.

Și am fost foarte plăcut surprinși de produsele interesante și neobișnuite din oferta magazinului.

Nu poți să nu fii atras de magazin, deoarece vitrina sa este decorată cu îmbrăcăminte tradițională și obiecte de ceramică românească, care îți atrag imediat atenția, în timp ce treci pe lângă ele.

Înăuntru, magazinul nu este foarte mare. Există un culoar lung în dreapta cum intri și o casă de marcat în stânga.

Culoarul este plin de condimente și sosuri românești, sucuri de fructe și chipsuri din întreaga lume.

De asemenea, există sectorul de alimente congelate în mijloc și o vitrină frigorifică în stânga, conținând numeroase sortimente de brânzeturi și, de asemenea, o selecție uriașă de mezeluri.

Produsele par a avea prețuri moderate, similare cu cele din supermarket, dar aici există mult mai multe opțiuni și mărci pe care nu le poți găsi în altă parte.

Există, de asemenea, o ofertă grozavă de chipsuri, inclusiv pungi mari, ale unor mărci rare care nu se găsesc adesea în Marea Britanie, cum ar fi Lays.

Iată ce am reușit să cumpărăm:

Am o mare slăbiciune pentru dulciuri, așa că am fost imediat atrasă de ciocolata și dulciurile neobișnuite care erau în ofertă.

Îmi place să încerc noi bunătăți când sunt în vacanță în străinătate, așa că a fost grozav să pot încerca ceva nou și în orașul meu natal.

Magazinul românesc L’gabrielle

Primul produs pe care l-am luat a fost un baton de ciocolată, pentru 50 pence. Întrucât ambalajul este în limba română, nu știu ce aromă are dar sunt încântată să încerc.

Continuând cu gustările dulci am selectat și câteva pernuțe umplute cu cremă de vanilie, Viva. Acestea mi-au amintit de cerealele Krave și aveau o gamă largă de arome, inclusiv căpșuni și alune. O pungă mare costă 78 pence.

Următorul produs a fost cozonacul. Acesta mi-a atras atenția, deoarece ambalajul arăta că este umplut cu cremă de vanilie și m-am gândit că va fi delicios împreună cu o ceașcă de cafea. Cozonacul a fost puțin mai scump, costând 2,87 lire sterline dar a fost un cozonac uriaș.

De asemenea, am vrut să văd ce biscuiți au în ofertă și am descoperit un pachet de 300 de grame la doar 1,30 lire sterline. Din nou, vor fi grozavi cu o băutură fierbinte.

Pentru unele gustări sărate am optat pentru niște Croco Sticks. Aceștia arătau ca versiunea stick a covrigeilor pretzel și aveau desenat pe ambalaj un crocodil drăguț care purta papion. Au avut prețul de 1,60 lire sterline.

Iubitul meu este un mare admirator al salamului și știu că mezelurile sunt o gustare populară în România, așa că pentru ultimul meu produs alimentar am optat pentru un pachet cu salam românesc feliat, care costă 2,50 lire sterline.

Și, în sfârșit, a trebuit să aleg dintre sucurile oferite, iar aroma tutti-frutti m-a atras cel mai mult și am luat o sticlă de doi litri la 90 pence.

Când m-am îndreptat spre casa de marcat, casiera a fost foarte amabilă și m-a întrebat dacă am mai fost în magazin. Ea mi-a dat chiar și o ciocolată gratuită, pe care a spus că o dăruiește de Crăciun copiilor.

Costul total a ajuns la 10,15 lire sterline – plus o ciocolată gratuită.

Recomand cu încredere să încercați L’gabrielle, deși nu este locul unde ați putea face o aprovizionare săptămânală completă.

Este deschis de luni până vineri de la 10:00 la 18:30, de la 10:00 la 18:00 sâmbăta și de la 11:00 la 16:00 duminica.”