miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat valabilă de la 21 noiembrie. Cinci țări au intrat în zona roșie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Informații utile Știri - vineri, 19 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi, 18 noiembrie, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, prin Hotărârea nr.104 din 18.11.2021. Cinci țări au intrat în zona roșie. Prevederile intră în vigoare începând cu data de 21 noiembrie ora 00:00.

Potrivit noii liste țările care intră în zona roșie sunt: Cipru, Iordania, San Marino, Groenlanda și Republica Trinidad și Tobago.

Persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România din țările aflate în zona roșie, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ. Singurele excepții de la această regulă sunt copiii și adolescenții până în 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile

În zona galbenă vor intra: Azerbaidjan, Brunei Darussalam, Franța, Portugalia, Monaco, Chile, Liban și Guyana.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În zona verde vor fi incluse: Thailanda, Iran, Aruba și Saint Kitts și Nevis.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată o puteți vedea aici.