miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


MAE: 470 de cetățeni români aflați în Spania, Belgia, Olanda și Irak au fost repatriați în cursul zilei de ieri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - vineri, 29 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe informează printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant că 470 de cetățeni români din mai multe țări din lume au fost repatriați în cursul zilei de ieri, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Republica Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București)”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, repatrierea a fost efectuată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom, precum și o cursă operată de o companie privată românească. La baza acestor repatrieri, precizează MAE, stă imposibilitatea de a mai prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Cu aceleași curse au fost aduși în țară de asemenea și 33 de cetățeni străini cu rezidența în România.

„Demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 33 de cetățeni străini, rezidenți. De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.