joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


MAE: 99 de români din Austria confirmați pozitivi la COVID-19. Niciunul dintre ei nu a fost spitalizat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 7 iulie 2020 Etichete: , , ,

În urma informațiilor apărute la data de 1 iulie 2020 în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în orașul Linz, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale de sănătate pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanții ambasadei au efectuat demersuri și pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informații suplimentare.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară de către misiunea diplomatică”, transmite MAE printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

„Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicat.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0043 699 117 26027.