joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


MAE: Doi cetățeni români au decedat în accidentul din Republica Cehă, alți patru români în stare critică

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 18 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi, 18 iunie, printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant, că doi cetățeni români și-au pierdut viața, iar patru se află în stare critică, în timp ce alți doi români au suferit răni ușoare, în urma tragicului accident rutier petrecut în jurul orei 14:00 de marți, 16 iunie, în Tisova, regiunea Tachov din Republica Cehă, . Primele informații apărute în urma accidentului, în care au fost implicați în total opt cetățeni români, indicau decesul unui singur cetățean român.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetățeni români. Dintre aceștia, doi cetățeni români au decedat, patru se află în stare critică, iar alți doi au suferit răni ușoare. Toate cele șase persoane rănite au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului, fiind ulterior transportate la unitățile medicale din zonă pentru asistență de specialitate. Cei doi cetățeni români care au suferit răni ușoare urmează să fie externați”, transmite MAE.

Cei opt cetățeni români se aflau într-un microbuz care s-a izbit de un TIR în apropierea graniței cu Germania. Din cauza numărului mare de victime, la locul accidentului au intervenit mai multe autospeciale și două elicoptere.

Microbuzul în care se aflau conaționalii noștri. Foto: Deník.cz

Autoritățile cehe au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii dramaticului accident,  în timp ce Ambasada României la Praga este în contact cu autoritățile locale și familiile persoanelor decedate și acordă asistența consulară necesară, conform competențelor legale.

TIR-ul de care s-a lovit microbuzul. Foto: Deník.cz

„MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965, 00420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 00420 607 078 501”, se precizează în încheierea comunicatului.