joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


MAE: Noi condiții de intrare în Germania începând cu 1 august

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Informații utile Știri - duminică, 1 august 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Autoritățile germane au modificat condițiile de intrare în Republica Federală Germania, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

„Potrivit informațiilor publicate de autoritățile germane, începând cu data de 1 august 2021, toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19”, se precizează în comunicat.

Conform celor relatate de instituția română, documentele pot fi prezentate atât pe hârtie, cât și în format electronic.

De asemenea, limba în care sunt redactate aceste documente trebuie să fie una dintre următoarele: germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

MAE precizează totodată că dovada vaccinării va fi acceptată de autoritățile germane numai dacă vaccinarea a fost făcută cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene, dacă au fost făcute ambele doze, în cazul vaccinurilor cu două doze, și dacă ultima doză a fost făcută cu cel puțin 14 zile înainte de intrare în Germania.

În ceea ce privește persoanele care au fost infectate în trecut cu virusul SARS-COV-2 și s-au vindecat, acestea trebuie să prezinte rezultatul unui test de laborator efectuat cu cel puțin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

„Dovada testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte”, a mai precizat MAE.