joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Magazin din Marea Britanie, alimente expirate pentru români. Proprietarul amendat cu 27 000 de lire sterline

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 8 aprilie 2022 Etichete: , , , , , ,

Naginder Singh, directorul și secretarul companiei care deține magazinul Singh News Market din orașul englez Dudley (West Midlands), s-a prezentat în instanță miercuri, 6 aprilie, unde a pledat vinovat pentru 10 infracțiuni de vânzare de alimente periculoase și a fost amendat cu 27.000 de lire sterline.

După ce au primit rapoarte că magazinul „vinde alimente după data de expirare a termenului de valabilitate, la un tarif redus, comunității românești din oraș”, reprezentanți ai Consiliului Dudley au vizitat pentru prima dată magazinul Singh News Market, cu sediul pe strada Lye High Street, încă din august 2020. Potrivit autorităților locale, la acea vizită nu s-au găsit niciun fel de dovezi incriminatorii, relatează publicația Birmingham Live.

Ulterior, magazinul a fost somat cu mai multe scrisori de avertizare, iar inspectorii sanitari i-au făcut mai multe vizite în următoarele șase luni, deoarece încă se făceau reclamații împotriva afacerii. Apoi, într-o vizită inopinată efectuată în martie anul trecut, inspectorii au găsit lângă tejghea un coș plin cu alimente expirate, inclusiv șuncă, brânză, pui și iaurt.

Aceste produse alimentare erau la îndemâna clienților și nu erau marcate pentru a se preciza că nu sunt de vânzare. Un total de 25 dintre produse aveau termenul de garanție depășit, unul chiar cu 28 de zile.

În consecință, au fost aduse acuzații împotriva afacerii, operată de compania Newsmarket (Midlands) Ltd cu sediul în Kidderminster, și a fost trimisă în judecată.

Aceasta a fost amendată cu 27.000 de lire sterline și a fost obligată să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 1.982,70 lire sterline, precum și a unei suprataxe pentru victime de 1.800 de lire sterline, totalizând peste 30.000 de lire sterline. Conducerea companiei a primit 28 de zile să plătească sau să se confrunte cu posibile pedepse suplimentare.

Directorul executiv al Consiliului Dudley, Kevin O’Keefe, a declarat: „Salut verdictul magistraților în acest caz și sancțiunea financiară consistentă acordată pentru aceste infracțiuni.

„Este important să luăm măsuri pentru a contribui la menținerea în siguranță a rezidenților noștri și, de asemenea, va acționa, sperăm, ca un factor de descurajare pentru alte întreprinderi din cartier care se gândesc să facă același lucru.

„Mâncarea expirată este periculoasă. Alți factori pot face alimentele periculoase, cum ar fi dacă alimentele nu sunt complet etichetate în limba engleză. Companiile trebuie să se asigure că alimentele pe care le vând sunt sigure sau altfel se confruntă cu consecințele.

„Echipa noastră privind sănătatea mediului și standardele comerciale va continua să educe, să investigheze și să ia măsuri împotriva oricărei afaceri care nu este la standardele cerute. Ofițerii noștri sunt întotdeauna disponibili pentru a oferi sfaturi și informații oricărei companii care dorește să se asigure că urmează toate orientările și legislația esențială, dar nu vom ezita să luăm măsuri dacă va fi cazul.”