joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Mai mulți pasageri au fugit dintr-un avion aterizat în Spania. Aeroportul a fost închis, persoanele sunt căutate de poliție

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 6 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Mai mulți pasageri dintr-un avion care a aterizat vineri, 5 noiembrie, pe aeroportul din Palma de Mallorca, unul dintre cele mai frecventate din Spania, în arhipelagul Baleare, au fugit din avion în timp ce era evacuată o persoană care s-a simțit rău în timpul călătoriei, informează Agerpres.

Avionul aterizase de urgență, deoarece unui pasager i s-a făcut rău în timpul zborului

Aeronava în care se aflau pasagerii era un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca (Maroc) şi Istanbul (Turcia). Avionul a fost deviat spre Palma de Mallorca, unde a aterizat de urgenţă din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager.

În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Numai două persoane au fost arestate, restul sunt căutate de poliție.

Autoritățile cred că a fost un plan pus bine la cale de persoane care au intenționat să intre ilegal în Spania

Pasagerul care s-a plâns de disconfort a fost dus la spital, unde a fost declarat în stare perfectă de sănătate şi a fost arestat pentru „ajutor la imigraţia ilegală şi încălcarea legii cu privire la străini”. Unul dintre pasagerii care îl însoţise la spital a dispărut şi el.

Aeroportul a fost închis și mai multe zboruri au suferit întârzieri

În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri de plecare au suferit întârzieri semnificative, potrivit autorităţilor aeroportuare. Aeroportul a fost redeschis spre miezul nopţii, după aproximativ patru ore de închidere.