miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Mai mulți pasageri Ryanair au descoperit că n-aveau loc în avion la îmbarcare. Compania a trimis o aeronavă prea mică

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - miercuri, 2 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Nouă pasageri ai unui zbor Londra – Dublin efectuat pe 21 octombrie 2022 de compania Ryanair s-au trezit că nu aveau loc în avion după ce au urcat la bordul aeronavei.

Gerry Harrington, un englez de 62 de ani a rămas în picioare împreună cu alți opt pasageri, nedumeriți ca și el, în spatele avionului, după ce și-au dat seama că rândul lor de scaune nu exista în aeronavă, relatează Daily Mail.

Cei nouă turiști urmau să zboare spre capitala Irlandei și trebuiau să își ocupe locurile din rândul 35 al avionului companiei Ryanair. Oricum, Harrington a precizat că și-au dat seama rapid că în avion au urcat doar posesorii de bilete până la rândul 33, potrivit presei britanice.

Domiciliat în localitatea Haverhill (comitatul Suffolk), el a filmat un videoclip în care se arată pe sine împreună cu alte persoane înghesuite într-un spațiu din spatele avionului, în timp ce așteptau să afle ce se întâmplă.

Imaginile arată un bărbat purtând o vestă reflectorizantă solicitând asistență pentru a rezolva problema și sugerând ca pasagerii să fie puși în așteptare. Camera video s-a focusat apoi pe Harrington, care a spus: „Toată lumea de aici a plătit pentru locuri. Suntem blocați în spatele avionului, deoarece au supra-rezervat dar au trimis un avion mai mic”.

Sursa foto: Daily Mail

Pasagerilor rămași fără loc li s-au oferit ulterior 250 de lire sterline de fiecare și un loc unde să doarmă în noaptea respectivă, până la următorul zbor disponibil către Dublin în dimineața următoare.

Harrington a postat despre acest incident pe Facebook săptămâna trecută (26 octombrie), scriind: „Bucurați-vă, oameni buni! Aeroportul Stansted, vineri 21 octombrie. Au trimis un avion prea mic pentru a lua toți pasagerii”.

Zeci de oameni au lăsat comentarii la postare, în timp ce unii chiar s-au trezit în aceleași circumstanțe. O persoană a spus: „Cred că acesta este un caz simplu al cuiva care a dat-o în bară. Ryanair operează doar două tipuri de aeronave. Boeing 737-800AS care este înlocuit treptat cu Boeing 737-800 Max.

„Bănuiesc (și presupun doar pentru că am avut suficiente informații pentru a găsi data și ruta) că ați fost programați să zburați cu un Max, care are 197 de locuri, dar vi s-a trimis un vechi 800, care are doar 189 de locuri.

„Mă aștept ca un tip suprasolicitat în operațiunile zborului la Dublin a fost informat despre aeronava inițială că are probleme tehnice și a fost încântat că a putut obține rapid un alt avion și echipaj care să acopere destul de inteligent problema. Din păcate, a trecut cu vederea diferența de nouă locuri. Mă îndoiesc că personalul de la poartă știa că ar fi trebuit să fie un Max, până când ultimii câțiva pasageri au încercat să se îmbarce. Păcat că ți-au distrus călătoria și sper să fii despăgubit suficient”.

O altă persoană a comentat: „Acest lucru este tipic pentru Ryanair. Niciodată vreo comunicare. Ei știau foarte bine că avionul de înlocuire nu va avea suficiente locuri. N-o să scoți nimic de la ei.

O a treia persoană a mărturisit: „Mi s-a întâmplat și mie în iulie. Nu pot să cred că asta încă se mai întâmplă!”

Harrington a povestit recent: „Ne îndreptam spre Dublin pentru a juca într-un turneu Subbuteo, dar când ne-am urcat în avion, ne căutam rândul care nu era acolo.

„S-a întâmplat cu câțiva oameni și, dintr-o dată, stăteam cu toții în spatele avionului, fără locuri și toată lumea se întreba ce s-ar putea întâmpla. Toată lumea își arăta permisele de îmbarcare și era clar că pe undeva a fost o greșeală.

„Ni s-a spus de către Ryanair că, dacă ne dăm jos, vom primi 250 de lire sterline fiecare și că ne-ar fi cazat în acea seară și ne vor îmbarca în zborul de dimineață, dar am fi ratat turneul. Oamenii din acel avion trebuiau să ajungă acasă, iar noi nu, așa că am coborât din avion”.

Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a declarat: „Din cauza unei schimbări a aeronavei, un număr foarte mic de pasageri de pe acest zbor de la Londra Stansted la Dublin (21 octombrie) au fost mutați pe zboruri alternative în ziua următoare.

„Pasagerilor afectați li s-a oferit cazare peste noapte și vor primi despăgubiri. Ryanair își cere sincer scuze acestor pasageri pentru orice inconvenient cauzat”.