duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Mama băiatului român din Spania care a stat în comă 2 ani: „Sunt convinsă că o să se facă bine”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - marți, 14 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Ana Claudia Ioniță, mama lui Alexandru Andrei, tânărul agresat brutal în Amorebieta (Spania) de banda „Frații Koala”, vorbește despre lupta fiului ei pentru viață după ce acesta a căzut în comă în urma unei agresiuni violente.

Alex, în vârstă de 25 de ani, a reușit să pronunțe primele cuvinte în urmă cu doar câteva săptămâni, după doi ani de tăcere. Mama sa a fost emoționată și fericită să audă cuvintele „mamă” din gura fiului său.

„Sunt convinsă că o să fie bine. Din exterior vezi lucrurile altfel, dar când e fiul tău, să gândești așa este singurul lucru care te ține pe picioare”, a declarat mama băiatului român conform Deia.eus.

La momentul atacului brutal de pe 25 iulie 2021, Alexandru avea 23 de ani. În urma loviturilor violente, acesta a intrat într-o comă profundă, suferind un traumatism cranio-cerebral. Medicii s-au declarat atunci reticenți în privința șanselor sale de supraviețuire.

Ana Claudia Ioniță, care nu s-a dat niciodată bătută, a fost determinată să-l ajute pe fiul ei să se recupereze.

Tânărul, care a fost lăsat în comă în urma unui atac violent de către un grup de agresori în Amorebieta, a reușit să își recapete, cu eforturi mari, abilitățile de comunicare și mobilitate.

Alex se află acum într-un proces de recuperare lung și dificil, într-un centru de reabilitare din Barcelona, împreună cu mama sa.

Ana Claudia spune că progresele fiului său sunt evidente, iar faptul că poate mânca și bea singur este o mare victorie pentru ei. Alex a trecut de la a cântări 52 de kilograme la aproape 70, indicând o recuperare semnificativă.

Deși are un drum lung înainte pentru a-și recăpăta abilitățile de vorbire și mișcare, Ana Claudia este plină de speranță că băiatul se va recupera complet. Cu fiecare mic pas înainte pe care îl face, există o rază de lumină în viața lor.

Agresiunea brutală care a dus la coma lui Alex a șocat comunitatea locală. Cu toate acestea, Ana Claudia refuză să se concentreze pe răufăcători și nu dorește să-i vadă sau să-i audă cerând scuze. Pentru ea, prioritatea este recuperarea fiului său.

În ciuda tuturor dificultăților, familia și prietenii lui Alex au fost alături de el în această călătorie dificilă către recuperare. Speranța, dragostea și sprijinul lor sunt lucrurile care îi mențin în mișcare în fiecare zi.

În ciuda traumei prin care a trecut și a incertitudinii cu privire la viitor, Alex demonstrează o reziliență remarcabilă și o infinită dorință de a se recupera.

Familia și comunitatea locală speră că acest tânăr român va continua să progreseze în urma agresiunii violente care i-a schimbat viața.

Dintre cei opt bătăuși minori puși inițial sub acuzare, șase au fost condamnați de un tribunal pentru minori în decembrie anul trecut în calitate de coautori ai infracțiunii de tentativă de omor, un altul pentru omisiunea obligației de ajutor, iar ultimul pentru încălcarea dreptului la intimitate deoarece a stat și a filmat în momentul atacului, iar după a publicat filmarea pe rețelele de socializare.

Unul dintre ei a beneficiat de circumstanțe atenuante după ce mărturisit. Alți opt tineri adulți implicați în atacul brutal încă așteaptă să fie judecați.

Minorii și familiile acestora trebuie să despăgubească în comun victima cu 821.900 de euro iar părinții acestora, cu câte 10.000 de euro fiecare.

Alexandru s-a trezit din comă după doi ani, însă viața lui nu va mai fi niciodată la fel.