marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Marea Britanie: aproape 58.000 de noi cazuri cu COVID-29 în ultimele 24 de ore. Nou record de la începutul pandemiei

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 2 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Marea Britanie raportează azi, 2 ianuarie 2021, un nou record de infecții Covid: 57.725 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr înregistrat într-o singură zi de la începutul pandemiei. Este a cincea zi consecutivă în care s-au depășit 50.000 de cazuri noi, scrie Sky News. Un număr de 445 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului SARS-CoV-2 în ultima zi.

Guvernul britanic a decis pe 1 ianuarie închiderea tuturor școlilor din învățământul primar din Londra, dar sindicatul profesorilor cere ca acestea să fie închise la nivel național. Au fost de asemenea reactivate spitalele de urgență pentru a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus, a anunţat Sadiq Khan, primarul capitalei.

Anglia este confirmată drept zona cea mai afectată. Yvonne Doyle, directorul Public Health England, a avertizat că transmiterea virusului „este foarte mare”.

Guvernul britanic a decis ca toate școlile primare din Londra să rămână închise până pe 18 ianuarie din cauza numărului îngrijorător de cazuri noi de infecție  cu Covid-19 în capitala Regatului. Însă dispoziția ministrului educației Gavin Williamson nu este suficientă, potrivit celui mai mare sindicat al profesorilor britanici. La National Education Union (Uniunea Națională pentru Educație – Neu), întrunită de urgență, a solicitat închiderea tuturor școlilor din Anglia, după modelul a ceea ce s-a făcut în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Creșterea infecțiilor cu coronavirus în Marea Britanie este pusă pe seama faptului că noua variantă de virus s-ar transmite cu 70% mai repede. Serviciul de sănătate este copleșit deja și se pregătește pentru un val de pacienți.

DISTRIBUIE