miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Marea Britanie: tânăr român de 22 de ani acuzat că și-a omorât mama și pe partenerul acesteia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 8 august 2019 Etichete: , , , , , , ,

Un tânăr român în vârstă de 22 de ani, rezident în localitatea Branston, comitatul Lincolnshire din Marea Britanie, este acuzat că și-a omorât mama și pe partenerul acesteia în urmă cu câteva zile.

Potrivit presei locale, polițiștii au fost chemați să intervină la o proprietate de pe Lincoln Road din Branston în jurul orei 11:15 de luni, 5 august 2019, unde au descoperit trupurile neînsuflețite a două persoane. Decesul acestora însă se pare că avusese loc în urmă cu câteva zile, mai exact, între 27 și 30 iulie.

Autoritățile britanice au anunțat apoi și identitatea celor două victime, fiind vorba de o femeie de 51 de ani, Premm Monti, originară din România și un bărbat de 71 de ani, Robert Tully, originar din SUA.

Femeia româncă și partenerul său, cele două victime ale tânărului de 22 de ani

La câteva ore după descoperirea trupurilor neînsuflețite, polițiștii au arestat și un suspect în persoana lui Andrei-Mihai Simion-Munteanu, despre care anchetatorii spun că este fiul femeii românce. În această dimineață de joi, 8 august 2019, tânărul român a fost pus oficial sub acuzare pentru uciderea mamei sale și a partenerului acesteia, deși nu se specifică modul în care i-a ucis. Vecinii au declarat însă că ar fi auzit niște focuri de armă în acea zonă, în urmă cu câteva zile.

Andrei-Mihai Simion-Munteanu urmează să apară din nou în fața judecătorului pentru audiere și pentru pregătirea procesului pe data de 9 septembrie 2019, între timp acesta rămânând în arest. Polițiștii spun că tânărul a refuzat să vorbească și că și-a confirmat doar identitatea și vârsta.

Premm Monti, cunoscută și sub numele de Leela Monti, era de profesie medic și a lucrat în trecut și pentru NHS (Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie), iar acum avea un cabinet medical chiar în vila unde a fost găsită moartă. Potrivit presei britanice, femeia avea trei copii, printre care și Andrei-Mihai, cel care se presupune că i-a luat viața.

Premm ”Leela” Monti, 51 de ani