luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Mașini căutate de poliție în Franța și Italia, descoperite la frontiera României

Scris de: Daniela Stoica , înv Știri - joi, 30 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Polițiștii români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au descoperit două autoturisme căutate de către autoritățile din Franța și Italia, a căror valoare se ridică la suma de 151.000 lei.

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în județul Maramureș. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes A 180 pe care erau aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare din Franța.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Franța în data de 3 ianuarie 2020.

Foto: Poliția de Frontieră

După câteva ore, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași punct de trecere a frontierei au mai identificat un alt autoturism căutat de polițiști, un Ford Tranzit, înmatriculat în Italia, condus de către un alt cetățean român, în vârstă de 39 de ani, din județul Satu Mare. În urma unor verificări în bazele de date, autoturismul marca Ford Tranzit figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia în data de 23 ianuarie 2020.

Foto: Poliția de Frontieră

Cele două autoturisme, în valoare de 80.000 de lei, respectiv 71.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției, iar în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.