joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Mașinile unui român din Italia au fost incendiate. Focul a fost pus de persoane necunoscute

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 3 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Mașinile unui român din Italia, un autoturism și o camionetă, au fost incendiate în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 februarie. Focul a fost pus de persoane necunoscute pe care autoritățile încearcă acum să le identifice cu ajutorul camerelor de luat vederi din zona în care s-au produs incendiile, informează Latina Oggi.

Cele două autovehicule, un Volkswagen Passat station wagon și o camionetă, sunt înregistrate pe numele unui român în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în Latina, o localitate aproape de Roma. Bărbatul rezultă fără antecedente penale și nu a comis în Italia niciun fel de infracțiuni. Cu toate acestea se pare că avea dușmani înverșunați, deoarece pompierii, după o serie de elemente constatate, au declarat că focul a fost pus intenționat. Numai intervenția promptă a pompierilor a făcut ca focul să nu provoace daune mult mai mari.

Alarma s-a dat puțin înainte de ora 04.00, când s-au primit mai multe telefoane care solicitau intervenția pompierilor în via Montenero unde erau declanșate incendiile respective. Autovehiculele erau parcate la mai mult de zece metri unul de celălalt. După primele reconstituiri, agenții de poliție și pompierii care au intervenit la fața locului au transmis că o persoană necunoscută a dat foc mai întâi la mașina Volkswagen apoi la autoutilitară. În câteva secunde flăcările au deteriorat partea din față a autoturismului Volkswagen Passat, care era parcat pe marginea drumului. Incendiul a provocat de asemenea avarii la cel de-al doilea vehicul, o autoutilitară, avariată tot în partea din față.

Anchetatorii, coordonați de comandantul Celestino Frezza, au rămas mult timp pe via Montenero pentru a strânge toate elementele utile investigațiilor și care ar putea duce la identificarea persoanelor rău intenționate care au aprins focul, punând în pericol și celelate autoturisme parcate în imediata apropiere.