joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Un medic italian aflat în vacanță în Spania diagnosticat cu coronavirus, 1.000 de turiști din același hotel puși în carantină

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 25 februarie 2020 Etichete: , , ,

Un turist italian, medic de profesie și aflat în vacanță pe insula spaniolă Tenerife, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu noul coronavirus, iar toți ceilalți turiști unde era cazat bărbatul au fost izolați ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului. Turistul italian se afla într-un hotel din localitatea Adeje (41.002 locuitori) din provincia Santa Cruz de Tenerife..

Potrivit ziarului spaniol La Vanguardia, bărbatul italian a observat simptomele și s-a prezentat în mod voluntar la clinica privată „Quirón” pentru efectuarea testelor, dar în cele din urmă examenul de diagnosticare a avut loc în laboratorul Spitalului Universitar „Nuestra Señora de Candelaria” de pe insulă. Din primele informații reiese că cetățeanul italian ar fi sosit din regiunea italiană Lombardia, unde au avut loc cele mai multe cazuri de contaminare cu coronavirus.

Ca măsură de precauție, pentru a evita răspândirea virusului, autoritățile locale au decis să pună în carantină toți turiștii cazați în același hotel în care se afla turistul italian, fiind vorba de 1.000 de persoane. Conform sursei citate, Guvenrul Insulelor Canare a activat protocolul pentru coronavirus după ce s-a confirmat că medicul italian a rezultat pozitiv testelor de diagnosticare a COVID-19. Printre persoanele izolate se numără și soția italianului.

Până astăzi, situația epidemiei de coronavirus în lume este după cum urmează:

  • China: 77.658 de persoane contaminate, 2.663 decedate și 27.232 vindecate;
  • Coreea de Sud: 977 persoane contaminate și 10 morți;
  • Italia: 231 de persoane contaminate și 7 morți;
  • Spania: 1 persoană contaminată și 2 vindecate;
  • Austria: 1 caz confirmat de coronavirus în provincia Tyrol;
  • Croația: 1 caz confirmat de coronavirus.

De precizat că virusul pare să provoace decesul doar în cazul persoanelor în vârstă sau cu o sănătate deja precară la momentul contaminării, cum ar fi cei bolnavi de cancer, diabet sau boli de inimă. În Italia, toate victimele aveau între 62 de ani și 88 de ani și sufereau deja de alte patologii, deci aveau un sistem imunitar scăzut, conform datelor publicate de autoritățile italiene. La nivel global nu s-au raportat victime în rândul copiilor sub 9 ani până în prezent.

Autoritățile spaniole au activat o linie telefonică gratuită – 900 112 061 – prin intermediul căreia persoanele se pot informa privind măsurile de prevenire, posibilitățile de contaminare și falsuri conceptuale asociate cu noul coronavirus.

Pe același subiect: