sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Medic oftalmolog: Nu ieșiți din case fără ochelari, coronavirusul se transmite ușor prin intermediul ochilor

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - luni, 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un medic oftalmolog din România susține că noul coronavirus se transmite foarte ușor prin intermediul ochilor. Dr. Monica Popa spune că este foarte important să spălăm cu apă şi săpun ochii şi să purtăm ochelari când ieșim din case, relatează Mediafax.

„Orice om care are această prezenţă de virus, purtător sau bolnav şi care se freacă la ochi poate transmite oricui această boală, după cum şi dacă strănută un pacient care este infectat poate ca una din picăturile respective să ajungă pe conjunctiva unui om care este în apropiere şi să-l contamineze”, a specificat dr. Monica Popa pentru sursa citată.

Prin urmare, nu numai nasul și gura trebuie acoperite, ochii reprezintă o altă poartă de intrare a virusului în organism, de aceea medicul oftalmolog recomandă folosirea ochelarilor de vedere acolo unde este cazul sau al celor de soare, atunci când ieșim din case: „Recomand tuturor să poarte ochelari pe stradă, să poarte ochelari, cei care au ochelari să poarte ochelarii lor cu dioptriile lor neapărat, iar cei care nu au să cumpere ochelari cu celuloidul acela fără dioptrii sau ochelari de soare. Pentru asta poartă ochelari de protecţie medicii care îngrijesc pacienţi de genul acesta, sau pacienţii în general”, a explicat medicul român.