joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Medic român în străinătate: „În sfârșit mi-am îndeplinit visul”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Medicină Știri - duminică, 20 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

După șase luni de muncă susținută, medicul de naționalitate română, Laura Sfrângeu, și-a văzut visul cu ochii. Originară din cel mai mare oraș al Transilvaniei, Cluj-Napoca, doctorița specializată în radiologie și imagistică medicală, a reușit să-și înființeze propriul cabinet medical în localitatea franceză Le Perrier, din departamentul Vendée, situată în regiunea Pays de la Loire.

Laura Sfrângeu are o vastă experiență în domeniul său, înainte de Le Perrier ea a lucrat la spitale din România, în orașele Bistrița și Cluj, apoi la o clinică medicală din localitatea franceză Annonay (Ardeche). „Diplomele mele sunt toate recunoscute în Europa, pot efectua toate tipurile de ecografii, dar nu postnatale”, a spus medicul român conform Ouest France.

De asemenea, „din cunoștințele mele, aș putea face RMN-uri, radiografii dentare, mamografii sau alte tipuri de ecografii medicale”. Medicii din regiune sunt încântați de sosirea Laurei, deoarece cabinetul său va elibera una dintre secțiile cele mai aglomerate ale spitalului din Challans, o localitate foarte apropiată de Le Perrier.

Conaționala Anna Maria Marin, medic în aceeași locație, constată despre înființarea noului cabinet medical „că este un lucru foarte bun”. Consultațiile se fac pe site-ul Doctolib sau prin serviciul standard.

Doctor Laura Sfrangeu la 18, rue Grand-Rue. Programare de luni până joi de la 9:00 la 16:00 și vineri de la 9:00 la 14:00 la 02 51 68 74 24 sau la adresa laura.sfrangeu@yahoo.fr.