fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Mesajul Ambasadei României la Madrid după ce o româncă a fost ucisă în Spania de partenerul ei

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 19 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Alina Mocanu, o tânără româncă în vârstă 34 de ani, a fost ucisă cu sânge rece în Spania, de concubinul ei, un bărbat olandez în vârstă de 59 de ani care i-a aruncat apoi trupul neînsuflețit la gunoi.

Astăzi, reprezentanții Ambasadei României în Spania au făcut pe pagina de Facebook o postare prin care își exprimă regretul pentru cele întâmplate și reamintesc numerele de telefon la care victimele violențelor de orice fel pot suna și cere ajutor.

Redăm mai jos mesajul Ambasadei Românie în Spania:

„Cu nespusă tristețe am aflat ieri că încă o româncă a fost ucisă în Spania de partenerul ei, de această dată în Moraira (Alicante). Este a unsprezecea victimă a violenței de gen din Spania în acest an, alăturându-se astfel teribilei statistici conform căreia cca. 1.000 de persoane au murit în urma violenței de gen în Spania în ultimii 15 ani.

Reamintim pe această cale că persoanele care locuiesc în Spania și se confruntă cu riscul de violență domestică pot suna la 016 la orice oră din zi. La acest număr pot primi asistență și în limba română, ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España. Apelurile la 016 nu vor apărea pe factură sau pe desfășurătorul convorbirilor și pot fi șterse din memoria telefonului.

Copiii victime ale violenței în familie pot suna la 900 20 20 10.

Oricine este martor al unei agresiuni trebuie să sune imediat la 112.”

Despre cazul Alinei Mocanu, găsită fără viață de lucrătorii de la salubrizare într-un tomberon de gunoi, puteți citi aici.

DISTRIBUIE