sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz plin cu români blocat în Germania. Avea doar 9 locuri, dar în el călătoreau 15 pasageri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - marți, 18 mai 2021 Etichete: , , ,

Polițiștii germani au oprit duminică, 16 mai 2021, în districtul Görlitz din Silezia Luzaciană, un microbuz care transporta 15 cetățeni români, deși locurile disponibile erau doar 9.

Șoferul a fost denunțat, iar câțiva pasageri au fost nevoiți să găsească alt mijloc de transport pentru a-și continua drumul spre destinație, se arată într-un comunicat de presă publicat de Poliția din Ebersbach.

Potrivit sursei citate, polițiștii au oprit microbuzul, un Volkswagen Crafter, în dimineața zilei de duminică, în timp ce se deplasa pe B 178n, lângă Oberseifersdorf.

Oamenii legii au constatat cu stupoare că, deși autovehiculul avea doar 9 locuri disponibile pentru șofer și pasageri, în interior se aflau în total 15 persoane.

Zece dintre români, mai relatează polițiștii, călătoreau înghesuiți pe cele 9 locuri din microbuz, doi pasageri se aflau așezați pe niște genți de lângă portieră, iar ceilalți trei pasageri erau înghesuiți în zona pentru bagaje din spatele microbuzului.

Agenții de poliție nu au stat prea mult pe gânduri și l-au sancționat pe șofer pentru diferite încălcări ale codului rutier și normelor de transport, iar pe 6 dintre pasageri i-au constrâns să continue călătoria cu trenul.

Șoferul și ceilalți pasageri rămași au fost lăsați apoi să-și continue drumul.