joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz cu 9 români la bord răsturnat pe o autostradă din străinătate. Șoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 4 aprilie 2022 Etichete: , , , ,

Un șofer român în vârstă de 28 de ani își conducea microbuzul cu viteză prea mare în dimineața zilei de sâmbătă, 2 aprilie, pe autostrada germană A7, în dreptul localității Vöhringen, și a pierdut controlul volanului, provocând răsturnarea autovehiculului.

Pe lângă șofer, informează publicația germană Bayerisch Schwaben Aktuell, în vehicul se aflau alți opt cetățeni români care au scăpat ca prin minune din accident. Numai trei dintre ei au fost duși la un spital din apropiere cu leziuni minore.

Era în jurul orei 05:30 când centrul de control integrat al traficului Donau-Iller a primit un raport de accident de pe autostrada A7. Inițial, acesta vorbea despre un accident în care au fost implicate nouă vehicule. Aceasta a fost probabil o eroare de comunicare, deoarece era vorba de un singur microbuz, în care se aflau nouă persoane.

Șoferul microbuzului, care circula în direcția Würzburg, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și n-a mai putut controla autovehiculul. Pentru a evita o coliziune cu balustrada centrală, conaționalul nostru a virat în sens invers, determinând autoturismul să se întoarcă brusc. Acesta a derapat de pe șosea și s-a răsturnat pe partea stângă, după care s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului.

Sosiți imediat la fața locului, pompierii și serviciul de salvare au acordat primul ajutor victimelor. Microbuzul a fost scos din șanț și repus din nou pe roți de o firmă de remorcare.

Banda din partea dreaptă a autostrăzii A7 a trebuit să fie închisă de pompierii din Weißenhorn (districtul Neu-Ulm) timp de aproximativ două ore, până la înregistrarea completă a accidentului și recuperarea vehiculului din șanț.

Nu au existat perturbări majore ale traficului din cauza volumului redus al acestuia. Împotriva șoferului român a fost demarată o anchetă pentru vătămare corporală din culpă. Vehiculul a suferit pagube materiale în valoare de aproximativ 3000 de euro.