marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Un microbuz cu români care se întorceau din străinătate a căzut într-o groapă adâncă de 3 metri

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - joi, 8 iulie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un microbuz cu muncitori care se întorceau din Germania a căzut într-o groapă adâncă de aproape trei metri. Accidentul a avut loc în zorii zilei de joi, 8 iulie, pe o porțiune de drum aflat în lucru, într-o localitate din Maramureș. Șoferul şi patru pasageri au fost răniţi, doi dintre ei fiind în stare gravă.

În microbuzul care venea din Germania se aflau șoferul și 4 pasageri, cu vârste cuprinse între 18 ani și 36 de ani.

Microbuzul se deplasa pe un tronson de drum din comuna Gârdani, pe o porțiune de șosea care se află în curs de reabilitare și nu este iluminată. Conducătorul auto nu ar fi observat că nu mai are unde să înainteze și a plonjat cu vehiculul de la aproape trei metri.

O femeie a declarat pentru Pro TV:  „De vreo 2-3 ani se lucrează și tot așa îi drumul. Se întorceau de la Germania de la căpșuni și ne-a dat telefon să venim mai repede că o făcut accident. Am întrebat că cum s-a întâmplat și a zis că n-a văzut indicatoare și a crezut că-i tot drum și a sărit tot aici.”

„Au ieșit singuri, numai că la doi erau rupte picioarele și restul au ieșit”, a declarat o rudă a unui pasager din microbuz. „Din cauza drumurilor, n-a fost semnalizat, nimic, o baliză la 1-2 metri vă dați seama. Toate drumurile sunt așa. Cumnatul a fost în mașină de nu îl oprea ferbetoanele alea nu mai trăia niciunul. Sunt în stare gravă, la doi picioarele rupte, la unul bazinul. ”

VIDEO aici.

Marcel Sinkulici, de la ISU Maramureș a declarat despre accidentul respectiv: „La ajungerea la fața locului au rezultat 5 victime conștiente și au fost transportate de echipajele SAJ și de Prim Ajutor la UPU Baia Mare.”

Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă.

Trimite acest articol și prietenilor tăi