sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz cu români, întâmplare neobișnuită în Austria. Șoferul a golit benzina din rezervor pe marginea șoselei

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - miercuri, 10 noiembrie 2021

Un gest neobișnuit al unui șofer român de microbuz a uimit autoritățile din Austria. Bărbatul, după ce a alimentat autovehiculul cu benzină în loc de motorină, a oprit microbuzul și a golit rezervorul pe marginea drumului, relatează cotidianul Kurier. În interiorul microbuzului se aflau 9 pasageri și mărfuri diverse.

Aproximativ 35 de litri de benzină s-au deversat pe marginea șoselei, la Amstetten, în centrul Austriei, după ce șoferul român a încercat să-și remedieze greșeala.

El și-a umplut din greșeală rezervorul cu benzină în loc de motorină, la o benzinărie din zona industrială Sf. Valentin, motiv pentru care a oprit la scurt timp după alimentare și a golit benzina pe marginea unei străzi adiacente.

Foto: Kurier

Gestul șoferului român nu a trecut neobservat, fapt pentru care unii dintre trecători au anunțat forțele de ordine.

Pompierii care au sosit la fața locului și au folosit proceduri pentru a împiedica poluarea solului și a apelor subterane. Ei au încercat să folosească agenți de legare a uleiului pentru a absorbi benzina care se acumulase pe marginea șoselei și în șanțul adiacent.

Șoferul român s-a ales cu o plângere penală și cu o amendă în valoare de 1.000 de euro. A fost de asemenea nevoit să plătească și serviciul pompierilor.