vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Un microbuz cu români care se întorceau din străinătate a intrat pe contrasens la frontieră pentru a evita carantina

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 14 decembrie 2021 Etichete: , , , ,

Şoferul unui microbuz înmatriculat în România, în care se aflau 8 pasageri, a încercat să scape de controlul de la frontiera Nădlac, intrând în țară pe contrasens, pe o arteră destinată ieşirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic al celor de la DSP (Directia de Sănătate Publică).

S-a întâmplat luni, 13 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. Polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.

Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau 8 cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău.

Deoarece mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Directiei de Sănătate Publică.

Un microbuz cu români care se întorceau din străinătate a intrat pe contrasens la frontieră pentru a evita carantina. Foto: Poliția de Frontiera

Pasagerii și șoferul sunt cercetați acum pentru infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.