joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz cu români oprit de polițiști în Germania. Șoferul a fost obligat să se odihnească înainte de a-și continua drumul

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 13 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

O patrulă a poliției din Germania a oprit în dimineața zilei de joi, 10 martie, un microbuz Mercedes Sprinter cu remorcă, la volanul căruia se afla un șofer român în vârstă de 34 de ani, care transporta pasageri și mărfuri în Belgia și Olanda. La controlul efectuat de către polițiștii federali s-au constatat mai multe nereguli, iar călătoria a fost momentan întreruptă.

Microbuzul, în care se aflau zece pasageri, rula pe autostrada A7 din Germania cu o viteză de peste 100 km/h, în loc de cei 80 km/h permiși pentru vehiculele cu remorcă.

Polițiștii au dirijat Sprinterul în parcarea Reudelberger Forst-Ost, situată în nordul orașului Illertissen (Bavaria), lângă autostrada A7 (cea mai lungă autostradă națională din Europa, ce străbate Germania de la granița cu Danemarca până la granița cu Austria și are o lungime de 963 km).

La controlul inițial, s-a constatat că o anvelopă de la remorcă avea pană. Microbuzul era ocupat de zece pasageri, iar investigațiile de la fața locului au scos la iveală faptul că vehiculul efectua un transport comercial de persoane și mărfuri. Cu toate acestea, șoferul nu deținea licență pentru transportul de persoane și niciun dispozitiv de înregistrare digitală nu era instalat în vehicul.

Mai mult, s-a descoperit că respectiva călătorie începuse cu o zi înainte, în jurul orei 06:00, din România și urma să se încheie în Belgia sau Olanda. În acest fel, perioada minimă de odihnă obligatorie șoferul român nu ar fi efectuat-o. Conform legii, șoferii comunitari pot conduce maximum 9 ore pe zi. În mod excepțional, de două ori pe săptămână, au voie să conducă până la 10 ore pe zi.

Călătoria a fost întreruptă, șoferul a trebuit să se odihnească sau să-și caute un înlocuitor. De asemenea, anvelopa defectă de la remorcă a trebuit să fie înlocuită. Ulterior, a fost permis transportul pasagerilor către destinație, dar fără a depăși numărul de călători permis. Șoferul român a fost amendat cu o sumă în euro formată din trei cifre.