miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz românesc blocat în străinătate de polițiști. Șoferul nu avea autorizație pentru transport persoane

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 9 iunie 2023 Etichete: , , , , , , ,

În dimineața zilei de joi, 9 iunie 2023, un șofer român în vârstă de 23 de ani a fost oprit în trafic de polițiști la Stockheim, landul Bavaria din Germania, în timp ce conducea un microbuz.

Potrivit publicației germane Rhönkanal, tânărul a recunoscut în fața forțelor de ordine că transporta pasageri contra cost între România și Germania.

Polițiștii i-au solicitat așadar șoferului român să prezinte licența pentru transportul de persoane, document obligatoriu pentru acest tip de activitate, dar el nu deținea acest document.

În consecință, șoferul în vârstă de 23 de ani este acum în așteptarea unui proces contravențional pentru încălcarea Legii Transportului de Persoane.

Deoarece el este rezident în altă țară, polițiștii au considerat necesară reținerea unei garanții financiare cu o valoare în cifre cu trei zerouri.

Măsura a fost luată ca o formă de asigurare, pentru a se garanta că tânărul se va prezenta în fața autorităților atunci când va fi chemat, mai scrie sursa citată.

Această situație pune în lumină riscurile pe care le implică transportul ilegal de persoane. Nu numai că este o infracțiune, dar poate pune în pericol siguranța pasagerilor, deoarece șoferii fără licență adecvată este posibil să nu fie suficient de calificați sau pregătiți pentru a efectua astfel de transporturi în condiții de siguranță.