joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Microbuz românesc implicat într-un grav accident în străinătate. Un român mort și trei răniți

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 12 februarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română a murit vineri, 11 februarie, într-un accident rutier petrecut pe autostrada A6 din Germania, lângă orașul Heilbronn (Baden-Württemberg). Un microbuz în care se aflau patru cetățeni români a intrat în coliziune cu un camion de 40 de tone, după intersecția Bad Rappenau, în direcția Mannheim. Ocupantul care dormea pe bancheta din spate a microbuzului a murit, iar șoferul și ceilalalți doi pasageri sunt grav răniți.

Microbuzul în care conaționalii noștri călătoreau. Foto: nonstopnews.de

Potrivit informațiilor poliției germane, relatate de publicația digitală nonstopnews.de, un microbuz marca Ford Transit s-a ciocnit lateral cu un camion înmatriculat în Polonia, care circula în paralel, undeva între intersecțiile Bad Rappenau și Sinsheim-Steinsfurt, în jurul orei 23:00. Microbuzul a fost grav avariat după ce ar fi fost acroșat pe partea pasagerului, apoi s-a răsturnat și s-a oprit pe banda din stânga.

Unul dintre ocupanții banchetei din spate a suferit răni foarte grave și a murit la locul accidentului, în ciuda măsurilor de resuscitare inițiate de salvatorii sosiți rapid la fața locului. Ceilalți trei români din Fordul Transit au fost grav răniți de asemenea și au fost duși de serviciile de urgență la spitalele din apropiere.

Pentru a clarifica evoluția accidentului, parchetul din Heilbronn a solicitat un expert în accidente rutiere. Deocamdată nu sunt disponibile informații suplimentare, în timp ce ancheta privind acest accident este încă în curs de desfășurare.

Din cauza numărului inițial neclar al răniților, șeful serviciului de salvare și pompierii voluntari din Bad Rappenau au fost chemați în sprijin. Autostrada A6 în direcția Mannheim a fost complet închisă pentru o lungă perioadă de timp, în timpul nopții, pentru a se reconstitui filmul accidentului. Serviciul de trafic din Weinsberg a demarat ancheta.

Cu puțin timp în urmă, la orele 20:00, salvatorii fuseseră chemați pe același tronson de autostradă, deoarece a avut loc un alt accident cu ambii șoferi ai mașinilor implicate, un Opel și un BMW, răniți grav.