miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Mihai Spătaru, șofer român de TIR ucis în Franța: doi suspecți arestați de autoritățile franceze

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 15 iunie 2021 Etichete: , , , , ,

Procuratura din Amiens, departamentul Somme din regiunea franceză Picardia, a anunțat în cursul dimineții de marți, 15 iunie 2021, că au fost arestați doi suspecți în cazul șoferului român de TIR ucis cu sânge rece sub ochii soției sale într-o parcare din Franța la jumătatea lunii mai.

Potrivit France Bleu, este vorba despre doi bărbați de origine kurdă irakiană, ambii în vârstă de 27 de ani.

Mihai Spătaru, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis în cursul nopții de duminică spre luni, 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada A28 din Franța.

Mihai Spătaru, șoferul român de TIR ucis în Franța în noapte de 16 spre 17 mai.

Conaționalul nostru a coborât în timpul nopții din cabină pentru a merge la toaletă și, la scurt timp după aceea, soția lui a auzit un zgomot, coborând imediat și ea pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Femeia și-a văzut astfel soțul înjunghiat de 2 ori cu o sabie de niște infractori, care au fugit apoi și l-au lăsat pe Mihai sângerând în brațele soției sale.

Bărbatul român a murit la scurtă vreme după aceea, iar personalul medical de pe ambulanța solicitată la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Anchetatorii francezi au găsit aproape de locul tragediei o mască chirurgicală de pe care au prelevat probe ADN și au reușit să-l identifice pe unul dintre presupușii criminali.

Ulterioare investigații au dus apoi și la identificarea complicelui său, autoritățile franceze arestându-l pe unul dintre ei în localitatea Rouen din departamentul Seine-Maritime, iar pe celălalt în localitatea Grand-Synthe din departamentul Nord.

Cei doi infractori riscă acum o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați.