sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Milionar român mort în străinătate. Promotor al luxului în industria culinară

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 25 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Nelu Bălan, milionarul român originar din Botoșani, a încetat din viață la vârsta de 64 de ani. Bărbatul era cunoscut pentru faptul că deținea unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din New York și era prieten cu celebrități din România și Statele Unite. Vestea tragică a morții lui Nelu Bălan, considerat „cel mai șmecher român din New York”, a fost adusă în atenția publicului de către fostul manechin Nelly Năstase.

Nelu Bălan în fața restaurantului său din New York

Regele pastelor, Nelu Bălan, de la faimosul restaurant Madison Avenue, a murit marți după-amiază, la spitalul New York-Presbyterian. „Am fost alături de el”, a spus Lucy, fiica milionarului român.

Fiica acestuia a mai povestit faptul că, tatăl său a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier, iar acum era în spital de aproape o lună pentru a se recupera după un accident de schi.

Fratele lui Nelu Bălan a confirmat informația morții sale. „Da, este adevărat. Aveam o relație foarte strânsă, extraordinară. Eu locuiesc în România, el în America, și ne întâlneam uneori la Istanbul. El are o fată și un băiat acolo, la Istanbul. Venea să-i viziteze și ne întâlneam acolo. Nu știu să fi avut probleme de sănătate. El ducea o viață ordonată, echilibrată. Nu fuma, nu bea, nimic din astea”, a declarat Ștefan Bălan. Acesta a menționat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, 27 mai, în SUA.

Nelu Bălan, care a lucrat ca ospătar în Iași, a emigrat în Statele Unite și a avut diverse ocupații în baruri și restaurante înainte de a-și deschide propria afacere.

Timp de 25 de ani, el a condus un restaurant devenit locul preferat al unor celebrități, oameni de afaceri și oligarhi ruși. Din cauza problemelor cu Fiscul american, Bălan a fost nevoit să vândă restaurantul în 2015. În perioada ulterioară, el a trăit atât la Roma, cât și în New York.

În ultimii ani, Bălan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii, inclusiv locuind la Roma timp de un an alături de iubita lui, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea a fost o mare parte din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă și el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a spus Lucy.

Trecerea în eternitate a lui Nelu Bălan a adus o umbră de tristețe în lumea celor care l-au cunoscut și admirat, rămânând în amintirea tuturor ca un om de afaceri de succes și un promotor al luxului în industria culinară din New York.