joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Ministrul de Interne: Restricțiile pentru românii care se întorc în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Știri - vineri, 16 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat într-un interviu la Prima TV care sunt condițiile în care se vor desfășura sărbătorile Pascale în țara noastră și care sunt regulile pe care românii sosiți din străinătate vor trebui să le respecte.

„Românii care doresc să vină în țară de Sfintele Sărbători trebuie să consulte lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În condițiile în care vii dintr-o astfel de țară, trebuie să știi următoarele lucruri: dacă nu ai un test PCR negativ, intri în carantină 14 zile; dacă ai un test PCR negativ, realizat în urmă cu 72 de ore, vei intra în carantină 10 zile; dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minim 10 zile de la rapel, nu vei avea nicio restricție”, a precizat ministrul.

Precizările ministrului nu fac decât să confirme restricțiile din ultima perioadă pentru țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și că se vor menține și pe perioada sărbătorilor Paște. Pe lista țărilor din zona galbenă pentru care este obligatorie carantina se află state cu mari comunități de români, cum ar fi: Italia, Franța și Austria.

În noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioșilor la slujbele religioase în intervalul orar 20:00 – 5:00.

Scopul nostru nu e de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea pandemiei și atunci impunem respectarea normelor de protecție sanitară: distanțare, masca și celelalte măsuri”, a mai adăugat Lucian Bode.

Mai jos, lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat: