joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Ministrul Finanțelor: Vom găsi soluții pentru a-i ţine în ţară pe românii care s-au întors din străinătate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 19 mai 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Ministrul Finanţelor din România, Florin Cîţu, a anunţat că se vor găsi soluții din punct de vedere economic pentru ca românii care au revenit în țară în ultimele două luni de zile să rămână în patrie, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, la ora actuală se caută soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit, iar în sectorul retail (vânzări cu amănuntul) este nevoie de un număr de 10.000 de persoane.

„Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua. Premierul a spus foarte clar că (autostrada – n. r.) Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forţă de muncă. Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru”, a susţinut ministrul Finanţelor.