joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Ministrul Sănătății: „Mi-e greu să cred că o să avem relaxare după 15 iunie, starea de alertă ar putea fi prelungită”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - luni, 8 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a anunțat luni, 8 iunie, într-o emisiune televizată, că starea de alertă în România ar putea fi prelungită și după 15 iunie. Potrivit acestuia, totul depinde de evoluția epidemiei în următoarele zile, dar nu crede că va urma o perioadă de relaxare după această dată.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului National pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru”, a spus Nelu Tătaru, la B1 Tv.

„Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a mai adăugat ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

Conform datelor transmise astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), până astăzi, în România, au fost înregistrate 20.604 de cazuri de infecție cu coronavirus, 125 dintre acestea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internați 146 pacienți. Până acum, 1.334 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat”, a mai transmis GCS.