joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Minoră româncă racolată prin metoda „lover boy” și transportată în Austria pentru a practica prostituția

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 11 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Arad au efectuat miercuri, 11 noiembrie 2020, mai multe percheziții domiciliare, în cooperare cu autoritățile din Austria, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane. Persoanele cercetate sunt acuzate că au recrutat o minoră prin metoda „lover boy” și au dus-o în Austria pentru a fi exploatată sexual.

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au descins la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Potrivit polițiștilor români, aceste percheziții s-au desfășurat în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una în județul Arad. În același timp, autoritățile judiciare din Austria au efectuat o percheziție domiciliară la o locație care ar fi fost folosită în această țară de persoanele suspectate.

„Cercetările se desfășoară într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria. Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul lunii ianuarie 2020, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o minoră din județul Bistrița-Năsăud, pe care ar fi transportat-o în Austria, în vederea practicării prostituției”, mai informează polițiștii.