joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Mister în cazul morții unui român din Spania. Un conațional, rudă cu victima, a fost arestat

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 25 mai 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 53 de ani, a decedat în cursul zilei de marți, 24 mai, în orașul spaniol Almonte (Huelva), informează Viva Huelva. În jurul orei 12:00, polițiștii au fost solicitați de 112 să meargă de urgență pe strada Munoz y Pavon din localitatea El Rocio (comunitatea autonomă Andaluzia), unde exista o alertă despre prezența unei persoane inconștiente căzută la pământ.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, la 15 km de Almonte, persoanele care locuiau în casă, un cuplu căsătorit și fiica lor, au spus că bărbatul căzut la pământ ar fi făcut infarct. Deși au efectuat victimei manevrele de resuscitare corespunzătoare, serviciile medicale nu au putut decât să constate decesul românului.

Agenții au bănuit însă și alte circumstanțe, din cauza poziției cadavrului pe sol. Ulterior, Tribunalul din La Palma del Condado a preluat ancheta. La fața locului s-au deplasat și agenți de la Garda Civilă din provincia Huelva, care au reținut o persoană despre care nu s-au oferit alte informații.

Totuși, delegatul Guvernului în Andaluzia, Pedro Fernandez, a confirmat arestarea unei persoane înrudite cu victima, de aceeași naționalitate, deși „ancheta este încă deschisă pentru a stabili cauzele decesului”.

La întrebările jurnaliştilor, după întâlnirea destinată coordonării Planului Rocio Seguro de la Huelva, Fernandez a subliniat că acum „trebuie lămurit ce s-a întâmplat”. De asemenea, el a deplâns faptul că „din păcate, există o persoană decedată”.

Delegatul Guvernului a explicat că defunctul se afla la sol cu ​​„simptome de a fi suferit un fel de agresiune”, și a subliniat că „adevăratele cauze ale morții trebuie stabilite mai precis”, deoarece „se pare că ar putea exista o legătură între posibila agresiune și impactul căderii victimei ca o consecință a acesteia”.

Investigațiile acestui deces sunt efectuate de Echipa Unității Organice a Poliției Judiciare a Gărzii Civile din Huelva. La această oră sunt așteptate rezultatele preliminare ale autopsiei care a fost efectuată asupra cadavrului, pentru a stabili cauza morții.