joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Moarte dramatică pentru un șofer român din Spania, s-a răsturnat cu camionul pe autostradă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 11 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Un șofer de camion de naționalitate română, în vârstă de 37 de ani, a murit în dimineața zilei de marți, 11 octombrie 2022, într-un accident de circulație petrecut pe autostrada spaniolă A2, la nivelul cartierului La Beltraneja ce aparține orașului Trijueque din provincia Guadalajara (comunitatea autonomă Castilla-La Mancha).

Era ora 4:18 dimineața, informează cadenaser.com, când un camion cu remorcă a virat brusc spre mediana drumului și s-a răsturnat la kilometrul 81, în direcția Madrid.

În urma acestui incident, șoferul român al camionului ar fi rămas încarcerat în cabină și ar fi murit pe loc, potrivit CMM (Castilla-La Mancha Media).

Cauza tragediei ar putea fi distragerea atenției conaționalului nostru datorită unui alt accident care se petrecuse pe aceeași autostradă cu aproximativ 40 de minute înainte, dar în direcția opusă, la kilometrul 82 al A2, spre Zaragoza.

În acest prim accident, o dubă s-a ciocnit de balustradă din motive necunoscute, apoi s-a oprit pe mijlocul autostrăzii. În plus, vehiculul a început să ardă, ceea ce a provocat oprirea traficului pe cele două benzi în direcția Zaragoza.

Imediat, pompierii, Garda Civilă și serviciile sanitare s-au deplasat la fața locului, au procedat la stingerea incendiului și au intervenit pentru salvarea șoferului rănit, un bărbat de 47 de ani care a fost transportat la Spitalul Guadalajara.

În urma celor două accidente, autostrada a fost închisă, apoi redeschisă la ora 06:00. La ambele operațiuni au participat agenții Gărzii Civile, pompierii de la Consorțiul Provincial cu sediul în Azuqueca de Henares (Guadalajara), un medic de urgență, o ambulanță și o unitate mobilă UTI (ambulanță de suport vital avansat).