vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Moarte tragică pentru un român în Spania. A murit înecat în timp ce se afla la pescuit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 27 mai 2024 Etichete: , , ,

Un cetățean român, rezident în capitala Spaniei, Madrid, a fost găsit fără viață în lacul de acumulare Valdecañas, în jurul orei 13:30 de duminică, de către Grupul Special de Activități Subacvatice al Gărzii Civile.

Potrivit Hoy, conaționalul nostru avea 61 de ani și a dispărut în seara zilei de sâmbătă, în timp ce se afla la pescuit în apropiere de debarcaderul din Berrocalejo.

„În acest moment se desfășoară acțiunile necesare pentru recuperarea cadavrului”, a informat Garda Civilă la scurt timp după descoperire.

Identitatea victimei a fost confirmată ulterior de familie, iar corpul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie.

Căutările au început în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 22:00, când centrul de urgențe 112 Extremadura a primit o alertă că un bărbat s-a scufundat în lac și nu a mai ieșit la suprafață.

Potrivit martorilor, bărbatul s-a aruncat în apă pentru a recupera un mic aparat utilizat pentru a atrage peștii, care rămăsese fără benzină.

În încercarea de a se întoarce la mal, el a început să strige după ajutor. Prietenul său a încercat să-l salveze, dar nu a reușit din cauza „incapacității sale de a înota”, după cum a detaliat Garda Civilă, și a alertat serviciile de urgență.

Imediat a fost activat un dispozitiv de căutare și salvare în zona debarcaderului din Berrocalejo.

La fața locului au sosit inițial patrule ale Gărzii Civile, o echipă de pompieri din parcul SEPEI din Navalmoral și o unitate medicală a Serviciului Extremaduran de Sănătate, dar nu au obținut rezultate, fiind nevoiți să întrerupă operațiunile din cauza lipsei de lumină.

Li s-au alăturat reprezentanți ai Primăriei Berrocalejo, conduși de primarul Ángel Pedro Martínez, pentru a sprijini operațiunea. De asemenea, pescari locali s-au oferit să ajute cu ambarcațiunile lor în caz de nevoie.

Operațiunea a fost reluată duminică la prânz, cu implicarea Grupului Special de Activități Subacvatice al Gărzii Civile, a unei echipe de salvare subacvatică a Protecției Civile din Plasencia și a tehnicienilor de la Crucea Roșie, aceștia din urmă fiind prezenți pentru a oferi suport psihologic familiei cetățeanului român, care a sosit din Madrid.