fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Moarte tragică pentru un șofer român de TIR din Belgia. Cabina sa a fost pulverizată în urma impactului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 19 februarie 2021 Etichete: , , , , ,

Marcel Străinu, în vârstă de 66 de ani, lucra de mulți ani ca șofer de TIR în Belgia și locuia în Zeebrugge. În cursul zilei de miercuri, 17 februarie 2021, viața românului nostru a fost răpusă în urma unui dramatic accident petrecut pe autostrada A12, în dreptul localității belgiene Hoevenen.

„L-am sunat de dimineață pentru a-i spune că va trece la transportul de containere. Acest lucru este mai puțin solicitant din punct de vedere fizic și a meritat asta. Câteva ore mai târziu mi s-a spus că a fost implicat într-un accident fatal. De necrezut!”, a declarat Annelies Geldhof, directorul companiei de transport Middlegate din Zeebrugge pentru care Marcel lucra, citat de nieuwsblad.be.

Potrivit publicației citate mai sus, în după-amiaza zilei de miercuri s-a format un blocaj în trafic pe autostrada A12, pe sensul de mers spre Anvers, din cauza unui autovehicul defect. Deși era un șofer experimentat, Marcel n-a reușit să oprească la timp când a văzut blocajul și s-a izbit cu TIR-ul de un camion oprit în trafic. Impactul cu celălalt autovehicul i-a distrus complet cabina, iar șoferul român a decedat pe loc.

Cabina TIR-ului a fost distrusă complet. Foto: nieuwsblad.be

„Marcel lucrează cu noi din 2019. M-a urmat când am plecat de la o altă companie și a devenit foarte popular aici în scurt timp. Atât cu personalul din birou, cât și cu colegii săi șoferi. Când moare cineva, auzi mereu lucruri bune despre el. Dar cu Marcel chiar așa a fost. El a fost mereu acolo pentru toată lumea, într-un mod izbitor. Nimic nu era prea mult pentru el. Și, în ciuda vârstei sale, nu-l auzeai niciodată să se plângă”, a mai spus Geldhof.

Marcel lucra de mulți ani în Belgia, mai precizează sursa citată, pentru a-și susține soția și copiii rămași în țară. Geldhof a fost cel care a trebuit să-i transmită tragica veste soției românului nostru, care voia să se urce imediat în primul avion spre Belgia, dar antreprenorul belgian a sfătuit-o să nu facă asta fiindcă va fi nevoită să stea în carantină.

„I-am spus că nu e o idee prea bună. Noi facem acum tot ce putem pentru a aranja repatrierea. Middlegate va suporta complet toate costurile”, a afirmat directorul companiei.

„Sunt apeluri telefonice pe care nu le vei uita niciodată. A fost groaznic să trebuiască să le aduc vești atât de proaste acelor oameni”,  a mai adăugat Geldhof referitor la trista veste transmisă familiei lui Marcel.

DISTRIBUIE