marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Moartea tragică a unui român în Spania și a câinelui său a emoționat un oraș întreg. „Un bărbat bun, cu inimă de copil”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - vineri, 23 februarie 2024 Etichete: , , , , ,

Locuitorii din Burgos (Spania) a organizat miercuri, 21 februarie, un emoționant omagiu de adio pentru românul Adrian și câinele său, Luna, decedați în urma unui incendiu petrecut vineri, 16 februarie, în Fray Esteban de la Villa, informează Burgos conecta.

Conaționalul nostru își petrecea zilele împreună cu câinele său, Luna, cerșind în fața unui magazin de pe strada Santander din Burgos

S-a născut în București, dar viața nu a fost una ușoară pentru el. După mai multe evenimente nefericite, a ajuns să trăiască într-o cameră dintr-o casă pusă la dispoziție de organizația umanitară Caritas.

În urma unui incendiu declanșat noaptea în casa respectivă, câinele a murit din cauza fumului inhalat, iar Adrian și-a dat ultima suflare la spital, unde a fost transportat de urgență.

Funeraliile, desfășurate în simplitate și cu adâncă simțire la capela San José, au fost marcate de cuvintele preotului de la San Pedro y San Felices, Óscar Moriana, care a rezumat viața lui Adrián prin trei cuvinte: „acogida” (primire), „relaciones” (relații) și „esperanza” (speranță).

Acestea, după cum a spus preotul spaniol, reflectă esența vieții lui Adrian: primirea în mila lui Dumnezeu, importanța relațiilor și speranța care transcende moartea, sugerând că „viața lui Adrian începe astăzi”.

Locul unde se așeza Adrian alături de câinele său, Luna. Sursa foto: Burgos conecta

Adrian a fost descris de preot ca o persoană generoasă, care punea nevoile altora înaintea propriilor nevoi, un bărbat bun, cu inimă de copil.

O prietenă apropiată, care îl cunoștea de 12 ani, a împărtășit amintiri despre prima lor întâlnire și despre calitățile remarcabile ale lui Adrian, anticipând cu umor și sinceritate reacția pe care ar fi avut-o acesta față de propria slujbă de înmormântare.

Ceremonia a fost simplă, fără fastul coroanelor de flori, dar încărcată de emoție și amintiri prețioase. Alături de sicriul lui Adrian, se găsea un portret al său și al Lunei, într-o atmosferă de reculegere și respect profund.

Printre cei prezenți s-a numărat și sora lui Adrian, Petronela, alături de o „mare familie” de peste o sută de persoane care au venit să își ia rămas bun de la el, persoane care lucrează în magazinele din apropierea locului unde se așeza bărbatul român, trecători care îl salutau zilnic, oameni care se opreau să vorbească cu el; cei care îi aduceau o cafea caldă într-un pahar de carton.

Toți uniți în doliu și recunoștință pentru viața lui Adrian și Luna.

În conformitate cu procedurile locale, primăria a preluat responsabilitatea înmormântării în cimitirul municipal, asigurând odihna eternă a românului și câinelui său, împreună, pentru eternitate.

DISTRIBUIE