joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Grav accident între un autocar cu 60 de români care mergeau în străinătate și o mașină. Un mort și o persoană rănită

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 10 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 01:00 din noaptea de miercuri spre joi, 10 februarie 2022, pe teritoriul localității Prisaca Dornei, comuna Vama din județul Suceava. Un autocar, la bordul căruia se aflau zeci de români care plecau în străinătate, s-a ciocnit cu o mașină mică, iar impactul a dus la moartea unui om și rănirea unei alte persoane.

Autocarul implicat în tragicul accident. Foto: ISU Suceava

Potrivit publicației locale Obiectiv de Suceava, autocarul circula pe ruta Iași-Lyon (Franța) și avea la bord 60 de persoane. La volanul autoturismului cu care autocarul s-a ciocnit, în schimb, se afla un tânăr de 20 de ani.

Autoturismul în care se afla tânărul șofer de 20 de ani. Foto: ISU Suceava

În urma impactului dintre cele două autovehicule, șoferul autoturismului a murit pe loc, iar un pasager din autocar, în vârstă de 30 de ani, a suferit diferite răni și a fost transportat la spital. Pacientul era conștient și cooperant, mai precizează sursa citată.

Autocarul a suferit avarii foarte grave și nu a mai putut continua drumul, motiv pentru care pasagerii au fost preluați cu trei microbuze ale pompierilor militari, dar și alte mijloace de transport ale autorităților locale,

Aceștia au fost transportați la căminul cultural din comuna Vama, în așteptarea unui alt autocar care să le asigure continuare drumului către Franța.