duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Muncitor român, arestat pe un șantier din Germania în urma unor controale împotriva muncii la negru

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 23 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

În perioada 11-17 septembrie 2023, în cadrul unui control executat de oficialii Finanței pentru Muncă la Negru (Finanzkontrolle Schwarzarbeit – FKS) din cadrul Biroului Vamal Principal Rosenheim,  Germania, două persoane căutate de autorități au fost identificate și predate poliției.

Alerta inițială primită de FKS indica faptul că mai multe persoane de naționalitate străină erau implicate în lucrări de demolare pe un șantier situat în Landkreis Miesbach.

Răspunzând rapid acestei informații, o echipă formată din cinci inspectori FKS a ajuns la fața locului a doua zi. Imediat ce au sosit, unul dintre muncitori a încercat să fugă. După o scurtă urmărire, conaționalul nostru s-a ascuns, dar a fost găsit în cele din urmă la primul etaj al clădirii.

Se pare că motivul pentru care muncitor român a fugit era un mandat de arestare emis pe numele său ca urmare a unor acuzații de furt. Ofițerii de poliție sosiți la fața locului l-au arestat imediat.

Deși ceilalți muncitori de pe șantier s-au supus controlului fără rezistență, un alt angajat, de origine turcă, s-a dovedit a fi, de asemenea, căutat de poliție.

Acesta era urmărit pentru anchete în curs legate de hărțuire și vătămare corporală. Oficialii vamali au asigurat custodia acestuia până la sosirea poliției din Holzkirchen, care a preluat responsabilitatea detenției.

O revizuire ulterioară a datelor personale colectate de Biroul Vamal Principal Rosenheim a relevat că mai multe persoane nu erau înregistrate corespunzător pentru asigurările sociale. Anchetele ulterioare vor determina amploarea exactă a acestei situații.