sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Muncitor român mort în Germania. Lucra la un abator unde s-au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 23 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor de Externe a anunţat vineri, 22 mai, că un cetățean român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus, a decedat.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanţii companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetăţean român care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19”, a informat MAE, printr-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Potrivit informaţiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză a fost testată negativ la infecţia cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul verificărilor efectuate întregului personal, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia a fost înştiinţată cu privire la deces, iar angajatorul se va ocupa de formalităţile de repatriere a trupului neînsufleţit, suportând cheltuielile aferente, a precizat sursa citată.

MAE a arătat că, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.