joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Muncitor român mort în Marea Britanie. Localnicii adună bani pentru repatrierea trupului neînsuflețit

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - joi, 1 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Cristian, un tânăr de naționalitate română, a murit în urma unui incident industrial produs marți, 23 august 2022, la fabrica West Country Concrete Products din Shebbear, o localitate situată în districtul Torridge din comitatul Devon (Anglia de Sud Vest), unde lucra de aproape trei ani. Localnicii au lansat o strângere de fonduri pentru repatrierea trupului neînsuflețit al conaționalului nostru, scrie publicația Devon Live.

Alte trei persoane au fost rănite în incidentul produs la ora 15:25. Recent, s-a confirmat că una dintre acele persoane, care a suferit răni grave și a fost transportată cu avionul la Spitalul Derriford din Plymouth, a murit sâmbătă, 27 august. Se crede că cea de-a doua victimă era un șofer de camion din localitate.

Ceilalți doi bărbați au suferit răni ușoare și au fost deja externați din spital. Între timp au fost aduse omagii muncitorului român care a murit în ziua incidentului. Strângerea de fonduri inițiată în Shebbear este pentru a ajuta la repatrierea trupului neînsuflețit al conaționalului nostru înapoi în România.

Cunoscut de localnici drept „Christian”, tânărul decedat a venit din România pentru a lucra la West Country Concrete Products în urmă cu aproximativ trei ani. Vicarul parohiei din localitate, Martin Warren, a făcut echipă cu magazinul „Shebbear Stores” și cu barul „The Devil’s Stone” pentru a strânge bani, în scopul de a ajuta familia românului nostru cu costurile repatrierii trupului acestuia.

Keith Horwell, proprietarul „Shebbear Stores”, are un fel de urnă de colectare pentru ca oamenii să facă donații în numerar, la fel ca biserica și barul din localitate. În plus, o strângere de fonduri online a fost lansată miercuri, 31 august. Scopul este de a strânge suma de 2.000 de lire sterline.

Keith își amintește: „Deși a existat o mică barieră lingvistică, îl vedeam pe Christian zilnic, o dată pe zi, și era un băiat foarte plăcut, care cred că avea peste 30 de ani. Era întotdeauna vesel și politicos și le va lipsi mult tuturor celor care l-a cunoscut.

„În mod ironic, el a fost un donator foarte generos în urna noastră pentru ambulanța Devon Air, care se află pe tejgheaua magazinului. Părea foarte amabil și locuia aici de doi trei ani, după ce a venit din România pentru a lucra aici.

„Obișnuia să meargă acasă din când în când și, în timpul liber, uneori mergea în barul „The Devil’s Stone”. Pentru oricine ar dori să doneze, acum avem o urnă de colectare în magazin, pentru familia lui Christian.

„Se poate presupune că cheltuielile necesare repatrierii vor fi mari și sunt sigur că cei dragi vor fi mai mult decât recunoscători pentru sprijinul nostru. Veniturile colectării vor fi predate vicarului Martin Warren și apoi în contul bancar al parohiei St. Michael, înainte de a fi transferate familiei sale.

„Colectarea noastra la tejghea a început foarte bine și a strâns deja în jur de 300 de lire sterline până acum. Nu este rău pentru un mic magazin dintr-un sat mic. Să sperăm că este doar începutul”.

Cristian a fost, de asemenea, un vizitator regulat la barul „The Devil’s Stone”, unde i se simte lipsa.

Deținătoarea barului, Suzy Cremer, a precizat: „Era un tip adorabil și nu a deranjat niciodată. Îi plăcea să vină și să joace biliard cu unii dintre colegii săi și, de asemenea, a jucat biliard cu unii dintre localnici.

„Ca și comunitate, suntem foarte triști de moartea lui. Este o tragedie îngrozitoare; nimeni nu ar trebui să meargă la muncă și să nu mai vină acasă. Facem tot ce putem pentru a încerca să îi ajutăm familia, deoarece ne pare foarte rău pentru ei”.

Detalii despre ceea ce s-a întâmplat la fabrica din North Devon nu au fost încă dezvăluite. Investigațiile sunt efectuate de poliție și Executivul pentru Sănătate și Siguranță (HSE).

West Country Concrete Products este un producător și furnizor de produse prefabricate din beton pe întreg teritoriul Marii Britanii. Compania Endford Works din Shebbear, North Devon, are ca principală activitate furnizarea de bunuri, cum ar fi panouri de perete, boxe pentru vaci, jgheaburi pentru hrănit animale, adăpători, podele din grătare, canale și rezervoare speciale, destinate în principal pentru sectorul zootehnic din Marea Britanie.

Locul în care s-a petrecut tragedia. Sursa: Google Maps

Un purtător de cuvânt al poliției din Devon și Cornwall a declarat: „Poliția a fost chemată de serviciul de ambulanță pentru a raporta un incident industrial într-un sediu comercial din Shebbear, Beaworthy, marți, 23 august, în jurul orei 15:25. Trei persoane au fost raportate că ar fi suferit răni. .

„Un bărbat a fost declarat decedat la fața locului și a fost preluat de poliție. Un al doilea bărbat a fost transportat cu avionul la spital, dar a murit din cauza rănilor sale sâmbătă, 27 august.

„Alți doi bărbați au suferit răni ușoare și au fost tratați la spital înainte de a fi externați. Anchetele sunt în curs. Problema a fost înaintată Executivului pentru Sănătate și Siguranță, care asistă Poliția din Devon și Cornwall în anchetele sale”.

Pentru a face o donație în cadrul strângerii de fonduri pentru repatrierea lui Cristian, vă rugăm să apăsați aici.