joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Muncitor român mort în străinătate, în urma unui tragic accident de muncă. Trupul său a fost strivit de un excavator

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 5 februarie 2022 Etichete: , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 39 de ani, s-a răsturnat cu excavatorul și a fost rănit mortal în dimineața zilei de vineri, 4 februarie. Lucrătorul silvic conducea un excavator pe șenile, pentru a îndepărta crengile de pe un drum forestier din apropierea localității austriece Sankt Stefan ob Leoben (Styria).

Românul, care locuia în districtul Bruck-Mürzzuschlag, desfășura lucrări forestiere pentru o comunitate agricolă. În jurul orei 08:30, potrivit poliției, acesta manevra un excavator pe șenile într-o zonă montană abruptă.

Se presupune că bărbatul ar fi condus utilajul prea aproape de marginea dinspre vale a drumului forestier și a pierdut aderența la sol a șenilelor, deci implicit și echilibrul excavatorului, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia.

Un coleg de muncă a auzit zgomotul produs de căderea excavatorului în vale și a alergat la locul accidentului. A găsit trupul neînsuflețit al românului care se afla lângă utilaj și a informat serviciile de urgență.

Pompierii voluntari din localitățile Lobming și Sf. Ștefan ob Leoben, precum și elicopterul de salvare Christophorus 17 s-au deplasat rapid la locul accidentului. Din nefericire, medicul din echipa elicopterului de salvare nu a putut decât să constate decesul românului nostru.

Acesta ar fi murit din cauza rănilor grave suferite, deoarece a avut ghinionul să fie prins în cădere sub greutatea utilajului. Cadavrul a fost recuperat de serviciile de urgență ale pompierilor din Sf. Ștefan ob Leoben și Salvamont și adus ulterior la vale. Culpa eventualilor terți a fost exclusă.