miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Muncitori români exploatați în străinătate de un conațional arestat pentru trafic de persoane

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - luni, 17 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , , , ,

Un antreprenor de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în localitatea belgiană Anzegem, a fost arestat vineri, 14 octombrie, din ordinul unui judecător de instrucție din orașul Bruges (Flandra de Vest), sub acuzația infracțiunilor de trafic de persoane și exploatare economică.

Românul este suspect într-o anchetă privind traficul de persoane în scopul exploatării economice, angajare a lucrătorilor fără contract de muncă, false activități independente organizate și fraudă a beneficiilor cu drept de trecere în timpul pandemiei.

Inculpatul era activ pe teritoriul belgian în colaborare cu două familii de conaționali și avea firme care se ocupau cu activități de demolare și sortare a deșeurilor. El recruta muncitori români pe care îi caza în condiții precare în zona Flandrei de Vest. De asemenea, victimele erau plătite prost pentru munca depusă.

Sâmbătă, 15 octombrie, au fost efectuate percheziții domiciliare în localitățile Anzegem, Deerlijk și Kortrijk. Una dintre familiile implicate a avut la rândul ei câțiva membri condamnați pentru infracțiuni similare. Camera de consiliu a Tribunalului din Bruges i-a acordat inculpatului detenție pentru o lună de zile.